Aktiviteter 2016

18. maj: Borgerdag i Svendborg, tema er fødevarer.
Vi kan sammen sikre bedre fødevarer – samtalecafé som en del af Borgerdag.dk. Kom og vær med i en samtalecafé om mad og fødevarer. Vi arrangerer det som en del af borgerdag.dk, som er en landsdækkende event. I Svendborg eksisterer der allerede et fødevarefællesskab, hvor man sammen indkøber lokale grøntsager.
Vi vil gerne tale om mulighederne for i endnu højere grad at genoplive andelstanken og få et delt ejerskab til landbrug og fødevarer. Den nuværende udvikling i landbruget betyder færre og færre danskejede landbrug. Kan vi sammen sikre, at der stadig produceres kvalitetsprodukter lokalt og på en bæredygtig måde? Det vil vi gerne tale om.
Bo Egelund fra Bæredygtigt Fællesskab giver indledningsvist et oplæg, men det vigtigste er den efterfølgende samtale, hvor alt kan drøftes.
Det sker på Svendborg Bibliotek, Svinget 1, 5700 Svendborg. Vi byder på kaffe og te.

19. maj kl. 19.00: Foredrag om Vindmøller – hør om de seneste 40 års udvikling
Kom og hør om udviklingen indenfor vindmøller i Danmark. Henrik Stiesdal er tidligere teknisk chef på Siemens Wind Power og en af de absolut vigtigste personer i vindindustrien. Han har væretmed i alle de 40 år, der er opstillet vindmøller i Danmark. Han fortæller om branchen og udviklingen. Det gør han ved foden af én af Løjtveds tre møller. Vi hører om udviklingen fra små møller mod store overvejende havplacerede vindmøller, og hvad forudsætningerne har været for den kommercielle og industrielle udvikling. Henrik Stiesdal vil også komme ind på fremtidens udvikling, og hvad mulighederne er for virksomhederne på Fyn. Efter foredraget vil der være lejlighed til at stille spørgsmål - og til debat.
Det sker på Løjtved Gods, Assensvej 253, 5771 Stenstrup. Vi byder på øl og sodavand.

25. maj kl. 19: Forår i marken – Skiftekær Økologi. 
Direktør Peter Bay Knudsen viser rundt på virksomheden Skiftekær Økologi, som dyrker 160 ha jord primært med kartofler, løg, gulerødder og hokkaido-græskar. Vi skal også se pakkeriet og lageret, som er etableret i Danmarks største halmbyggeri. Peter Bay Knudsen fortæller også om, hvad virksomheden gør for at nedbringe sin CO2-udledning. 
Det sker hos Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Tåsinge, 5700 Svendborg. Vi byder på øl og sodavand.

8. juni kl. 16-18: Solceller på Sydfyns ErhvervsForskole – se et af Svendborgs største solcelleanlæg
Bæredygtigt Fællesskab inviterer i samarbejde med GO2Green alle til at se og høre om skolens store solcelleanlæg. ErhvervsForskolens souschef Hans Erik Hansen vil fortælle om skolens energiforbrug og egen produktion af vedvarende energi, herunder solcellestrøm.
Efter besigtigelsen af solcelleparken er skolen vært for kaffe/te og kage. Her vil salgschef Finn Skov fra BayWare Solarsystemer ApS fortælle om det danske solcellemarked. Herunder, hvilke muligheder og faldgruber vi skal være opmærksomme på i forbindelse med valg af solcelleanlæg.
Det sker på Sydfyns ErhvervsForskole, Hellegårdsvej 63, 5700 Svendborg. Vi mødes på parkeringspladsen.

Hele forårsprogrammet kan hentes som printvenlig PDF-fil her

INFO
Alle arrangementerne er gratis. Tilmelding ernødvendig til Bæredygtigt Fællesskab på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 5 dage før.
Vi glæder os til at se dig/jer.
Med venlig hilsen, Rudi Rusfort Kragh, formand
Bæredygtigt Fællesskab – en forening for grøn
udvikling i Svendborg Kommune.

For medlemmer af foreningen er der er gratis adgang til arrangementer.

Bæredygtigt Fællesskab arrangerer alene eller i samarbejde med Svendborg Kommune, GO2Green eller private 1-2 gange om året borgermøder. 

Emnerne kan være alt fra energirenovering og fælles varmeforsyning til transportformer.

Information om borgermøder vil blive annonceret her på siden samt sendt direkte til medlemmerne.